Какво е клише за печат на рекламно тиксо?
24 ноември 2020 г.
клише за флексопечат

Какво е клише за флексопечат?

При печат на рекламно тиксо се използва клише. Това е полимерна плоча, която се състои от по-високи и по-ниски участъци. Клишето за флексо печат наподобява гумения печат, който се използва във всеки офис.

Клишето може да е с няколко предварително фиксирани размера. Процесът на неговото закрепване към цилиндъра е съществен и много прецизен етап от производството на рекламно тиксо. Дори при най-малката неточност ще се получи разминаване в отпечатания проект.

Следващата стъпка при печата на рекламно тиксо е полагането на бързосъхнещо мастило. Единствено по-високите части от клишето ще се отпечатат върху едностранно лепящата лента.

Полимерната плоча може да се използва многократно, а разходите по нейната изработка са еднократни, освен ако не се налагат промени по оформлението.

Добрият дизайн е гаранция за качествен резултат:

какво е клише

Преди да се пристъпи към изработка на клише е необходимо да се подготви дизайн в подходящ за печат формат. Доброто оформление е задължително, за да се получи качествен резултат при производство на рекламно тиксо.
Нашият екип от опитни графични дизайнери ще изработи напълно безплатно примерни варианти на оформлението. За максимална точност на дизайна е желателно да ни изпратите векторизирани лога във формат .eps, .pdf или .cdr. Текстовете трябва да бъдат конвертирани в криви (convert to curves) или да уточните име на шрифт.

Клишето може да включва максимум 3 цвята по цветния модел Pantone C или HKS K скалите. Предлагаме отпечатване и на малък диапазон от цветове по RAL.

клише за тиксо